Zeekool

Zeekool

Het allerleukst is het als je plantjes of zaden vindt die een beetje anders dan anders zijn. Pepers of tomaten in bijzondere kleuren en vormen, een gele courgette die bijna mooi is van lelijkheid (Early Summer Crookneck) of vergeten groenten die je (bijna) niet meer in de supermarkt kan krijgen.

Zo vonden we bij een kwekerij in de buurt dit plantje. Zeekool. Ik kende het niet, maar het schijnt op veel plaatsen langs de Europese kusten in het wild te groeien. Op sommige plekken worden ze geteeld, zoals op Texel.

Het oude blad van Zeekool is niet eetbaar, hele jonge blaadjes wel. Het verrassende is dat de vijftien centimeter lange scheuten een delicatesse schijnen te zijn.

kweeklust

Related Posts

Minivijver

Minivijver

Mijn wormenhotel

Mijn wormenhotel

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *